10
10 2018
5217

Calcularea și acordarea scutirii personale angajatului care pleacă în concediu din cont propriu

Angajatul entității pleacă pe parcursul anului în concediu din cont propriu neplătit pe o perioadă de 120 de zile. Cum urmează entitatea să calculeze și să acorde scutirea personală a acestuia, dar și scutirea pentru persoana întreținută, luând în considerație că acesta nu urmează să obțină salariu (venit impozabil) în această perioadă?
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Electronic

1299 lei

 

4 comentariu

avatar
Si dupa 01 octombrie 2018 se va calcula asa impozitul pe venit? Ni s-a spus ca scutirea nu mai trece din luna in luna…
avatar
Bună ziua! Plasăm răspunsul primit de la autorul materialului:

Normele legislative enumerate mai sus ramîn în vigoare, însă este necesar să luați în considerație faptul că perioada fiscală 2018 se divizează în 2 etape distincte. În altă ordine de idei, la determinarea și calcularea obligaţiilor fiscale aferente impozitului pe venit, se va lua în calcul normele și mărimele scutirilor pentru fiecare etapă a perioadei fiscale în parte.
avatar
si totusi, va rog mult raspundeti prin «DA» sau «NU»: angajatul care pleaca in concediu pe cont propriu, in aceste luni i se pune scutirile>?????
avatar
Bună ziua, vă rugăm să vedeți acest alineat:

În această ordine de idei, angajatul, pe parcursul unei perioade pleacă în concediu din cont propriu neplătit nu obține venit impozabil în perioada menționată. La obținerea venitului impozabil, se vor calcula și aplica scutirile prin metoda cumulativă, adică aferente lunilor în care acesta nu a utilizat scutirea (dar la care are dreptul) inclusiv și lunii ulterioare (efectiv lucrată) în care acesta va obține venit impozabil.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.