02
01 2019
8470

Actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/ arendă şi a cheltuielilor aferente la transmiterea în arendă a terenurilor agricole. Aspecte juridice, fiscale și contabile

Chiar dacă plata arendei terenurilor agricole reprezintă costuri (care nu se delimitează în deductibile și nedeductibile) este necesar de întocmit Actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/ arendă şi a cheltuielilor aferente? Dacă da, atunci când trebuie întocmit actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/ arendă şi a cheltuielilor aferente — la eliberarea producției în contul plății pentru arenda terenurilor agricole, care se eliberează în rate (grâu- 30 septembrie, porumb — 31 octombrie, floarea soarelui- 30 noiembrie) sau la data prevăzută în contract — spre exemplu, 31 decembrie?
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

11 comentarii

avatar
Cel mai rau cadou p/u agricultori de anul nou!!!Comentariu este dat cu Mare intirziere,cind toti il asteptau in a.2018.Fiecare intreprindere are peste o mie de cotasi,unde sai cauti acum sa iscaleasca aceste acte.Se putea de lasat pe a.2019 si cind cotasul venea sa primeasca se iscalea si in act.
avatar
Vă rog expicați când este momentul calculării datoriei față de proprietarul terenului agricol?
avatar
Bună ziua, răspunsul se conține în tabel, dacă aveți în vedere altceva, vă rugăm să precizați. mulțumim!
avatar
mă refeream la cînd este corect a calcula datoria față de proprietarul terenului agricol? (început de an?, sfîrșit de an?, la dorința contabilului? sau trebuie stipulat în Politica de contabilitate?)
avatar
spuneti va rog ,dar daca cotasul na venit sa primeasca cota,se afla dupa hotare,
ii facem calcularea arendei sau nu?
avatar
Bună ziua, cu un răspuns la întrebarea DVS vom reveni în curând! Mulțumim
avatar
Sa intelegem ca Actul de achizitie se intocmeste numai la eliberarea productiei in contul platii de arenda, sau Actul se poate intocmi de exemplu in august (calcularea datoriei) si eliberarea productiei in luna decembrie (stingerea datoriei).
avatar
Bună ziua, răspuns la întrebarea Dvs găsiți aici
avatar
bună ziua, răspunsul îl găsiți în acest material
avatar
Buna ziua. Avem arendat teren agricol de la 850de cotasi,dintre ei primesc plata pentru arenda(productie agricola)undeva in lurul la 600-650 din diferite motive(plecat din tara sau altul), indeplinind Actul de achizitii pentru toate persoanele de la care arendam apar asa probleme:1)Nu toti pot sa semneze ca nu stim unde sa-i gasim.
2)daca scriem Acte la toate persoanele si le contabilezam marim automat cheltuielile pentru arenda, ce duce la micsorarea profitului. Poate e mai bine sa dam la cheltuieli numai plata care au primit-o conform Facturei fiscale? Sau indeplinim Acte numai la acei ce au primit plata? Cum corect de procedat?
avatar
bună ziua, vă recomandăm să citiți acest articol
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.