02
01 2019
2021

Actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/ arendă şi a cheltuielilor aferente la transmiterea în arendă a terenurilor agricole. Aspecte juridice, fiscale și contabile

Chiar dacă plata arendei terenurilor agricole reprezintă costuri (care nu se delimitează în deductibile și nedeductibile) este necesar de întocmit Actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/ arendă şi a cheltuielilor aferente? Dacă da, atunci când trebuie întocmit actul de achiziţie a serviciilor de locaţiune/ arendă şi a cheltuielilor aferente — la eliberarea producției în contul plății pentru arenda terenurilor agricole, care se eliberează în rate (grâu- 30 septembrie, porumb — 31 octombrie, floarea soarelui- 30 noiembrie) sau la data prevăzută în contract — spre exemplu, 31 decembrie?
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Premium

1499 lei

Classic

999 lei

Electronic

899 lei

 

5 comentarii

avatar
Cel mai rau cadou p/u agricultori de anul nou!!!Comentariu este dat cu Mare intirziere,cind toti il asteptau in a.2018.Fiecare intreprindere are peste o mie de cotasi,unde sai cauti acum sa iscaleasca aceste acte.Se putea de lasat pe a.2019 si cind cotasul venea sa primeasca se iscalea si in act.
avatar
Vă rog expicați când este momentul calculării datoriei față de proprietarul terenului agricol?
avatar
Bună ziua, răspunsul se conține în tabel, dacă aveți în vedere altceva, vă rugăm să precizați. mulțumim!
avatar
spuneti va rog ,dar daca cotasul na venit sa primeasca cota,se afla dupa hotare,
ii facem calcularea arendei sau nu?
avatar
Bună ziua, cu un răspuns la întrebarea DVS vom reveni în curând! Mulțumim
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.