25
07 2018
2285

Factura fiscală la eliberarea carnetelor de muncă

Cu referire la explicațiile oferite în BGPF 2. (28.3.37) ce ţin de transmiterea carnetelor de muncă, nu este clar ”La finele lunii, în baza registrului privind eliberarea carnetelor se va întocmi factura fiscală la suma totală aferentă carnetelor eliberate.” Această factură urmează în fi înregistrată în registrul livrărilor și, respectiv, în raportul TVA 12? În cazul în care se va întocmi o singură factură fiscală la suma totală aferentă carnetelor eliberate, cine va fi cumpărătorul/ beneficiarul?
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

Premium

1499 lei

Classic

999 lei

Electronic

899 lei

 

4 comentariu

avatar
Această factură urmează în fi înregistrată în registrul livrărilor și, respectiv, în raportul TVA 12?
avatar
Bună ziua, plasăm răspunsul la întrebarea Dvs!

Astfel, transmiterea carnetelor de muncă angajatilor cu compensarea cheltuielilor aferente, nu constituie o livrare impozabilă, valoarea carnetelor de muncă transmisa angajatilor în Declarația TVA nu se indică.

Totodata, conform punctului 51 din anexa nr.2 la Ordinul de la Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr.1164 din 25 octombrie 2012, în anexa nr.2 (TVA LIVR) la Declaraţia privind TVA se înregistrează toate facturile fiscale, inclusiv eliberate pentru refacturarea cheltuielilor compensate, în perioada fiscală pentru care se prezintă Declaraţia privind TVA.
avatar
Добрый день! Так все таки эта накладная попадает или нет в отчет НДС? Это выходит что мы записываем эту накладную как нон ливраре? И накладные нон ливраре что с ними в итоге делать? Вести по ним регистр строгой отчетности и все? или их тоже в отчет? Спасибо!
avatar
Bună ziua, răspunsul la întrebarea DVS este aici: https://monitorul.fisc.md/questions/2-28337-reprezinta-transmiterea-carnetelor-de-munca-de-catre-angajator-angajatului-livrare-impozabila-cu-tva-.html
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.