22
02 2021
575

Ordinul SFS nr. 87 din 18.02.2021 privind actualizarea Bazei generalizate a practicii fiscale

În cazul în care persoana fizică procură mărfuri de la un magazin-depozit cu achitarea în numerar şi/sau prin intermediul instrumentelor de plată fără numerar, este necesară eliberarea facturii fiscale?

(28.15.23) Urmează oare a fi eliberată factura fiscală la prestarea serviciilor în adresa persoanelor fizice cetăţeni (populaţie)?

(28.15.59) Sunt careva restricții privind perioada eliberării facturii fiscale cumpărătorului care a solicitat-o pe faptul procurărilor efectuate în locurile special amenajate pentru vânzarea cu amănuntul? Cum are loc reflectarea ei în Declarația privind TVA?

(28.15.38) Care este modalitatea de eliberare a facturilor fiscale la livrarea produselor petroliere, în cazul achitărilor efectuate prin carduri corporative valorice?

(28.15.63) Cum urmează a fi completată factura fiscală generalizatoare pentru livrările efectuate în decursul unei luni, în baza facturii fiscale/avizului de însoţire a mărfurilor eliberate fără completarea indicatorilor cantitativi și/sau valorici care, la momentul expedierii mărfurilor încă nu sunt determinați?

(28.15.78) Ce document se eliberează la transportarea mărfurilor în adresa cumpărătorului persoanei fizice la procurarea marfurilor într-un loc special amenajat pentru comerțul cu amănuntul, altul decît comerțul electronic, în cazul cînd factura fiscală nu a fost solicită?

(28.15.79) Este oare obligatorie eliberarea facturii fiscale la livrarea mărfurilor efectuate prin intermediul magazinului on-line?

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.