21
03 2019
3804

Divizarea impozitului pe venit pe subdiviziuni

Noțiunea de subdiviziune este reglementată de art. 5 pct. 29 din Codul fiscal (CF) și constituie unitatea structurală a întreprinderii, instituţiei, organizaţiei (filială, reprezentanţă, sucursală, secţie, magazin, depozit etc.), situată în afara locului ei de reşedinţă de bază, care exercită unele din atribuțiile acesteia.

Conform prevederilor art. 8 alin. (2), lit. e) din CF, contribuabilul este obligat să achite la buget, la timp şi integral, ţinând cont de prevederile art.7 alin.(5), sumele calculate ale impozitelor şi taxelor, asigurând exactitatea şi veridicitatea dărilor de seamă fiscale prezentate.
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

2 comentariu

avatar
Buna ziua!Intreprinderea «X» este o fabrica de confectie si ofera servicii de cusut.Ea are sediul administratiei in oras si trei filiale in satele apropiate(una din care se atribuie altui raion). Prin ce metoda divizam impozitul de venit din activitatea de intreprinzator? Impozitul se divizeaza doar intre filialele care participa nemijlocit la proces de producere sau se include si sediul administratiei? Va multumesc!
avatar
Bună ziua! Conform pct. 1.8 din Ordinul Ministerului Finanțelor nr. 205 din 21.12.2018 cu privire la modul de achitare şi evidenţă a plăţilor la bugetul public naţional prin sistemul trezorerial al Ministerului Finanţelor în anul 2019, obligațiile fiscale aferente subdiviziunilor se achită corespunzător sediului acestora
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.