24
02 2018
5353

Privind înregistrarea în anexa la Declarația privind TVA a facturilor fiscale primite de la un agent economic neplătitor de TVA

Se înregistrează în anexa la Declarația privind TVA facturile fiscale primite de la agentul economic ce nu deține statutul de plătitor de TVA?
Acest articol este destinat doar pentru utilizatorii abonați

Pentru a vă abona, selectaţi abonamentul:

ELECTRONIC

1299 lei

CLASSIC

1299 lei

PREMIUM

1999 lei

 

3 comentariu

avatar
buna ziua, cu anexa la TVA ceea ce tine de facturile fiscale e destul de clar, la mine apare o alta intrebare si opiniile sunt foarteeeee diferite, suma acesto facturi se includ si in forma TVA 12 in boxa nr.12??? procurari de marfuri si servicii de la aceste facturi a neplatitorilor de TVA
avatar
bună ziua, întrebarea DVS am adresat-o autorului, imediat ce vom primi răspunsul, îl plasăm aici! O zi frumoasă
avatar
Bună ziua încă o dată! Avem răspunsul pentru Dvs: În conformitate cu Modul de completare a Declarației privind TVA, aprobat prin Ordinul IFPS nr. 1164 din 25.10, cu toate modificările și completările introduse prin Ordinul SFS nr. 351 din 28.09.2017 și Ordinul SFS nr. 44 din 31.01.2017, în boxa 12 “Procurări de mărfuri, servicii” se indică valoarea mărfurilor şi serviciilor procurate pe teritoriul Republicii Moldova folosite pentru desfăşurarea activităţii de întreprinzător, precum şi ajustarea valorii impozabile a acestora la cota standard şi la cota redusă, în conformitate cu art.98 şi art.102 alin.(6) şi (7) din Codul fiscal, efectuate în perioada pentru care se prezintă Declaraţia privind TVA, cu excepţia procurărilor efectuate de la persoanele juridice şi fizice rezidente care se află pe teritoriul Republicii Moldova şi nu au relaţii fiscale cu sistemul ei bugetar.

În boxa data se permite şi reflectarea valorii mărfurilor şi serviciilor procurate ce nu generează apariţia dreptului la deducerea sumelor TVA.

Astfel, factura fiscala în cauză poate fi inclusă în Declarația privind TVA.
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.